top of page
Αναζήτηση

Έ"Χ"ασε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη και τη βαθμολογική ανάσα η "Α"!

Πολύ σημαντική ευκαιρία έχασε η Αναγέννηση να πάρει ένα τρίποντο, που θα της έδινε τεράστια βαθμολογική ανάσα, μένοντας στο 0-0 με το Σβορώνο, παρουσιάζοντας σε ακόμα ένα ματς αδυναμία να τελειώσει τις καθαρές φάσεις που δημιούργησε και να φτάσει σε ένα γκολ. Η ομάδα μας παρουσίασε πάρα πολύ καλό πρόσωπο, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που από τη μεριά της ήθελε πολύ το ματς, χάνοντας έδαφος από την κορυφή, όμως πέραν των ευκαιριών της, είχε να αντιμετωπίσει μια απαράδεκτη διαιτησία από τον κ. Καζανά, οποίος έδωσε ξεκάθαρα τα "σπόρια" στους φιλοξενούμενους. Ο Σβορώνος από τη μεριά του ήταν επικίνδυνος επιθετικά, είχε τις φάσεις του, όμως η συνολική εικόνα του αγώνα γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της Αναγέννησης, που άξιζε περισσότερο σήμερα τους 3 βαθμούς. Να σημειωθεί πως τίποτα δεν έχει χαθεί, καθώς τα αποτελέσματα των υπόλοιπων σημερινών αγώνων φέρνουν 5 ομάδες σε απόσταση 2 βαθμών γύρω από την επικίνδυνη ζώνη, και κανείς δεν μποροεί να προδιαγράψει ποιες θα βρίσκονται πάνω και ποιες κάτω, στο τέλος του Πρωταθλήματος. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε, επίσης, είναι πως στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, η Αναγέννηση αντιμετωπίζει εκτός έδρας 3 αδιάφορες βαθμολογικά, ομάδες, και πρέπει με τη μαχητικότητά της να δείξει πως καίγεται για βαθμούς, αρχής γενομένης από τον υποβιβασμένο Βατανιακό την επόμενη εβδομάδα, σε ένα ματς "τελικό". Το 4ο ματς δεν είναι άλλο από το ντέρμπι με τα Τρίκαλα τη μεθεπόμενη αγωνιστική, στο Δημοτικό Στάδιο, ένα ματς, που θα κρίνει πάρα πολλά, αφού η Αναγέννηση βρίσκεται αυτή τη σιτγμή μόλις ένα βαθμό πίσω από τους Τρικαλινούς, που αντιμετωπίζουν την επόμενη εβδομάδα το Κιλελέρ, έχοντας συνεχόμενα ματς "αίμα και άμμος". Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Αναγέννηση έχει ακόμα την κατάσταση στα χέρια της, όμως πρέπει να βγάλει αποφασιστικότητα και να πάρει παιχνίδια, καθώς εδώ και 9 αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη, εντός του γηπέδου!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, ήρθε στο 4ο λεπτό, με τον Κυπαρίσση να ξεφεύγει εντελώς της προσοχής των αμυντικών της Αναγέννησης, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, όμως την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Η Αναγέννηση προσπάθησε να απαντήσει και αφού είχε ένα σουτ του Ζυγκερίδη υπό πίεση, που έφυγε ψηλά, είχε στο ίδιο λεπτό καλή στιγμή, όταν Μανιώτης και Παππάς συνδυάστηκαν με το Φερεντίνο, όμως, που ήταν και ο τελικός αποδέκτης, να καθυστερεί να εκτελέσει από πολύ καλή θέση και να κόβεται. Στο 9ο λεπτό, ο Σβορώνος κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με το Δεμηρτζόγλου να το εκτελεί ένα λεπτό μετά, όμως τον Μπαλαούρα με σωστή εκτίναξη στη γωνία του να βγάζει σε κόρνερ, με τον Παπανίκου στο 15ο λεπτό, να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά, να συγκλίνει και να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 18ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν απανωτά λάθη στην άμυνα της Αναγέννησης, με το Δεμηρτζόγλου αρχικά να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να αστοχεί, ενώ στο ίδιο λεπτό, μετά από νέο λάθος η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Σβορώνου και κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι. Η Αναγέννηση στο 37ο λεπτό, φάνηκε επιθετικά, μετά από ώρα, όταν ο Κωνσταντίνου σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, για τον Παππά, που έπιασε δύσκολη κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Ζυγκερίδης βρέθηκε φάτσα με τον Κούζα μετά από κάθετη πάσα, όμως ο γκολκίπερ του Σβορώνου το νίκησε, με την μπάλα να μένει μπροστά στην εστία, όμως κανέναν να μην ακολουθεί τη φάση για να σκοράρει, και το ημίχρονο να φεύγει με μια σπουδαία στιγμή για την "Α".

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 1ο λεπτό, με το Δεμηρτζόγλου, να γίνεται κάτοχος της μπάλας, μετά από εκτέλεση φάουλ και να σουτάρει, όμως την μπάλα να "σπάει" στα σώματα των αμυντικών, ενώ στο 53ο λεπτό, η Αναγέννηση απάντησε, όταν μετά από επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους μπροστά από την εστία, χωρίς κάποιος παίκτης της να μπορέσει να κάνει επαφή. Στο 67ο λεπτό, η Αναγέννηση κέρδισε φάουλ σε καλή θέση στη γωνία της μεγάλης περιοχής, με την απευθείας εκτέλεση του Παπανίκου να περνά πάνω από την εστία, με το Σβορώνο μετά από τη φάση του 46ου λεπτού, να απειλεί στο 77', όταν ο Κυρτέγος έπιασε πολύ καλό σουτ, αναγκάζοντας τον Μπαλαούρα, σε μεγάλη επέμβαση στη γωνία του. Στο επόμενο λεπτό, η Αναγέννηση είχει σπουδαία φάση να προηγηθεί, όταν ο Κωνσταντίνου έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση, όμως αντί να πατήσει περιοχή σε θέση τετ α τετ και να πλασάρει, εκτέλεσε έξω από αυτήν, ψηλά πάνω από τα δοκάρια, με την κούραση, πιθανόν, να παίζει το ρόλο της, στην απόφασή του. Στο 85ο λεπτό, ωραία ομαδική προσπάθεια της Αναγέννησης, κατέληξε σε σουτ του Πάνου που πέρασε πάνω από την εστία, με την Αναγέννηση να έχει στο τελευταίο τέταρτο, πολλά κερδισμένα φάουλ, σε πάρα πολύ καλές θέσεις εκτός περιοχής, τα οποία, δυστυχώς, πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ, αλλά και βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού.

Διαιτητής : Καζανάς Σπύρος  Βοηθοί : Κοκμότος Γιάννης - Ροκοπάνος Λευτέρης  Παρατηρητής : Τσιάκος Σπύρος

Αναγέννηση Άρτας (Τζιάρρας) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης (64' Κυριάκης), Παππάς, Κωνσταντίνου, Μανιώτης (81' Πλαστουργός), Ζυγκερίδης (81' Κορομηλάς), Φερεντίνος (57' Πάνος), Θεοδωράκης

Σβορώνος (Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Χαρτσιάς, Μυστρίδης, Δεμηρτζόγλου, Κοντοθανάσης (84' Βούλγαρης), Κυπαρίσσης, Λάμπογλου (71' Φυτόπουλος), Καραγκούνης, Χατζής (58' Κυρτέγος)



11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Коментарі


bottom of page